Ouderbegeleiding na een diagnose

Als de ontwikkeling van je kind niet loopt zoals het moet, is de eerste stap op zoek gaan naar een diagnose. Daarna begint het zoeken naar een aanpak om de ontwikkeling te ondersteunen en het verwerkingsproces.  Ook in je gezin kan een kind met een beperking invloed hebben. Vaak vraagt het een aanpassing van alle gezinsleden en weegt het op ieders draagkracht.

Hierbij kan ik helpen zoeken naar een aanpak die past binnen jouw gezin en op maat van jouw kind. Vanuit mijn jarenlange ervaring met kinderen met autisme, adhd en andere gedragsproblemen, gebruik ik de emotionele ontwikkeling als insteek om naar gedrag te kijken. Het kan helpen om het gedrag beter te begrijpen en je aanpak hierop af te stemmen. Dit is niet alleen toepasbaar voor jonge kinderen maar ook bij volwassen mensen met een verstandelijke beperking.

Heb je als ouder problemen om je gezag te handhaven ?  Dan is "nieuwe autoriteit' misschien iets voor jou. Nieuwe autoriteit helpt je om escalaties te vermijden en als ouder in je kracht te blijven. Ik help je graag op weg.


Eerstelijnspsychologische hulp

Worstel je met een milde problematiek zoals bvb angst, milde depressie, burn out of problematisch alcoholgebruik,... dan kan je bij mij terecht. Tijdens de sessies gaan we samen op zoek naar wat er aan de hand is en hoe ik je hierin kan ondersteunen. Ook hier gebruik ik beeldend materiaal als dit gepast is om je te helpen jouw verhaal op tafel te zetten.  Ik gebruik  ACT, oplossingsgericht werken en systeemdenken als kader. Van daaruit zoeken we samen op jouw tempo naar een andere manier van kijken, doen of voelen. 

Indien nodig, help ik je bij een verdere doorverwijzing.

In sommige situaties is een gespecialiseerd aanbod voorzien. We bespreken samen met de huisarts of dit voor u van toepassing is. 

Supervisie en intervisie

Ben je als hulpverlener op zoek naar supervisie ? 
Ik heb vele jaren ervaring als supervisor, zowel in de Bijzondere Jeugdzorg als in het VAPH. Ik kan je ondersteunen, zowel inhoudelijk in het werken met cliënten als in je eigen proces.  Ik werk hierbij graag met beeldend materiaal om jouw verhaal op tafel te zetten.

Ben je als organisatie geïnteresseerd in het aanbieden van supervisie of het opzetten van intervisie ? Ik werd opgeleid als oplossingsgericht trainer en heb meer dan 15 jaar ervaring als supervisor. Je kan een beroep doen op mijn expertise om binnen jouw organisatie oplossingsgerichte intervisie op te zetten of supervisie aan te bieden.  

Contacteer me gerust voor een verkennend gesprek.

Groepsaanbod ACT :  Stap Lichter door het Leven

Loop je vast ? Wil je vooruit? Lukt het niet om alleen in actie te komen ? Een kleine groep biedt je een klankbord dat je krachten versterkt en handvatten biedt. We leren je op een actieve manier de theorie en de oefeningen uit het ACT model en mindfulness.

Wat ?

We richten ons naar volwassenen. We werken ervaringsgericht aan de hand van oefeningen en gebruiken de groep als klankbord en stimulans om in actie te komen.

Wanneer ?

Dinsdagnamiddag van 13u30 tot 15u

5 nov – 12 nov - 26 nov - 03 dec - 10 dec   2024

Waar ?

Zaal Thys 1 - Azalealaan 1 (boven cultuurcentrum Hemelhoeve in het park)

2930 Brasschaat

Door wie ?

Klinisch psychologen en psychotherapeut

Nadia Pauwels, www.psycholoognadiapauwels.be

Ariane Hermans, www.arianehermans.be

Praktisch ?

Intakegesprek (kosteloos) vooraf op afspraak (gaat door op Heislagsebaan 239 te 2930 Brasschaat)

Aanmelden via mail aan : ariane.hermans@skynet.be

Kostprijs : 12.5 euro per persoon voor de ganse reeks vooraf te betalen bij intakegesprek